Ресифе - домакин на световното първенство по футбол Бразилия 2014

За Ресифе

Основан от холандските колонизатори, между 1535 и 1537, Ресифе е столицата на щата Пернамбуко. Със своето население от над 1,5 милиона души, градът е един от най-големите в североизточната част на Бразилия. Образуваният метрополис е пети по големина с 3,744,000 жители, като тук се намира и едно от най-големите бразилски пристанища. Ресифе е също така известен като столица на североизтока и бразилската Венеция. Той е един от най-интересните градове, след Салвадор с историческия си център.
Ресифе, Бразилия
Ресифе, Бразилия

Разположение

Ресифе е разположен на североизточното крайбрежие на Бразилия на мястото, където река Capibaribe се влива в Атлантическия океан. Градът е разположен на площ от 218 кв. км. и е разделен на четири основни зони - Център (Centro), Северна зона (Zona Norte), Южна зона  (Zona Sul) и Западна (Zona Oeste).

Климат

Ресифе е с тропически климат и температури през сухия сезон (от септември до март) между 21 ° C - 38 ° C  и 15 ° C  - 37 ° C  в дъждовния сезон (април-август).

Климат

Ресифе е с тропически климат и температури през сухия сезон (от септември до март) варира между 21 ° C / 70 ° F и 38 ° C / 100 ° F и 15 ° C / 59 ° F и 37 ° C / 99 ° F в дъждовния сезон (април-август).

Как да стигнем до Ресифе 

  • със самолет
За да стигнете до Ресифе с въздушен транспорт, ще кацнете на Международно летище Guararapes - Gilberto Freyre, което е отдалечено на 11 км. от центъра на града.  На летището има метростанция, така че до града се стига много лесно и бързо с  линия South (Lihna Sul). Ако предпочитате да вземете такси, просто се обадете на и поръчайте на телефони : +55 81 3322 5050 (нормално) или +55 81 3322 4153 (специално).
  • с автобус 
Основния междуградски автобусен терминал е Terminal Integrado де Passageiros. Има изградена връзка с метрото и отнема 15 минути, за да се стигне до центъра на града.
  • по море 
Със своя реконструиран пътнически терминал, пристанище на Ресифи приема круизни кораби от всички краища на света.

Как да се придвижваме

Придвижването в Ресифе е изключително лесно за чуждестранните туристи, тъй като метро мрежата в града е втората по големина в Бразилия и е свързана с летището и основната автогара. Въпреки това, автобусният транспорт също е добре развит и може да ви бъде доста полезен за обиколки из града. Ако желаете да използвате такси е препоръчително да избирате
климатизирани автомобили.

Световно първенство по футбол 2014 

Пернамбуко Арена е построен през 2013 г. и е мястото за провеждане на Световно Първенство 2014. С капацитет от 46 000 души, на стадиона ще бъде домакин на четири мача:
Групова фаза: 
Мач 6
14/06/14 - Бряг на слоновата кост - Япония
Мач 24
20.06.14 - Италия -Коста Рика
Мач 34
23.06.14 - Хърватска - Мексико
Мач 45
26.06.14 - САЩ -Германия
Осминафинал :
Мач 52
06.29.14 - 1D - 2С
Пернамбуко Арена се намира на около 18 км  западно от  центъра в предградие на Ресифе - São Lourenço Da Mata. Най-лесният начин да стигнете до там е с метро - трябва да слязете на станция Cosme Damian Road или TIP и след това да хванете автобус, който отива направо на стадиона.

Къде да отседнете

Повечето опции за настаняване са в града по протежение на крайбрежието, така че аз ще ви препоръчваме да търсите за хотел , който се намира в близост до станция на метрото. Има обаче някои хотели, които по-близо до стадиона.

Къде да хапнете

Любителите на добрата кухня ще оценят Ресифе, защото  ще открият много висококачествени ресторанти. Местната кулинария има португалско, холандско и африканско влияние, които именно я прави твърде интересна.  Освен ресторантите, има множество възможности за хранене на открито на брега на морето., където е и най-добрият избор от морски дарове и рибни деликатеси. Не пропускайте да опитате една от местните супи - Caldinho .
Някои интересни ресторанти:

    Chica Pitanga - бюфет / храна на грамаж;
    Quina направи Futuro - японска кухня;
    Buraco га Отилия - традиционна кухня;
    Mingus - стилен ресторант с релаксираща джаз музика.

Какво да видите

Не пропускайте да отидете на някой от многобройните плажове на Ресифе, които привличат множество туристи с белия си пясък, чисти води и коралови рифове. Много популярен е плажа Boa Viagem.
Други популярни места, които заслужава да се видят са: Синагогата Kahal Zur Israel; Mercado de São José; катедралата Pátio de São Pedro; кулата Malakoff ;  Старинните сгради на Ресифе (Recife Antigo) .
Може да опитате също разходка с Катамаран в река Capibaribe, гмуркане или панорамен полет на града