За Сочи


Първите заселници на територията на Сочи се появили преди 400-350 хиляди години в по-ранния палеолит . Основан през 1838 г. , Сочи е обявен за град през 1896 г. и е най-големият черноморски център на Русия. Населението му през 2010 г. е 343 334 души.
Ако се чудите къде е Сочи , моля погледнете картата. Това е руски град - курорт , разположен на брега на Черно море , в близост до планината Кавказ, на 270 км  от Краснодар и 1620 km  на юг от Москва. Най-дългият град в Русия ( 150 км ) - "Голям Сочи" - включва четири административни области: Лазаревски район, Централен район,  Адлер и Хостински район (Хоста) .
Със своя субтропичен климат - горещи лета и меки зими , както и близостта до плажа и планината , Сочи привлича туристи в продължение на много години и е любимо място за отдих на хората от бившите съветски републики .
Сочи Адлер Международный аэропорт
" Международно летище Сочи - Адлер ",  фото:  rapidtravelchai  под лиценз CC BY 2.0

КАК ДА СТИГНЕМ ДО СОЧИ?


Със Самолет

Най-лесният начин да стигнете до тук е с полет през Москва ( от Шереметево , Внуково , или Домодедово ) до летище Адлер в Сочи. Има редовни полети от Москва и големите градове на Русия до  Сочи  всеки ден. Продължителността на полета е около два часа.
Можете да стигнете от летището до града , чрез:


  • обществен транспорт - можете да вземете следните автобуси и таксита :

51 - Летище - търговски център Адлер (пазар)
105 - Форелевое хозяйство ( с.Молдовка)
124 - Сочи (гара)
130 - Форелевое хозяйство ( с.Молдовка)
131 - с.Голицино
135 - Червена (Красная) поляна
144 - Дагомис

Вижте разписасанието на автобусите в Сочи.


  • Такси - имайте предвид, че трябва да преговаряте за цената с шофьора преди  да седнете в колата. Добра цена е около 600 -700 рубли , но е много вероятноцените  да се променят по време на Олимпиадата .

Ако ви се наложи да прекарате нощта в близост до летището - погледнете за хотели в район Адлер в секцията хотели на сайта.

С влак

Друг вариант за пътуване до Сочи е с влак от Москва. Това отнема около 30 часа и ще  Ви струва между 3000-6000 рубли. По-удобно е да си резервирате спален вагон, ако изберете тази опция.
Има няколко железопътни гари в Сочи , така че проверете разписанието им тук .

По Море

Ако идвате от Грузия или Турция , ще можете да пътувате до и от Сочи с ферибот или кораб , но е добре да проверте предварително, тъй като това зависи от сезона .


КЪДЕ ДА ОТСЕДНЕМ В СОЧИ?

Има много хотели в Сочи , и те обикновенно са по-скъпи през лятото ( май - август) , но зимата на 2014 г. е изключение, заради провеждането на Зимните олимпийски игри ( февруари ) . Ранните резервации са за препоръчване, ако имате намерение да присъствате на Олимпийските игри.

Моля, вижте раздела Хотели в Сочи на сайта за да направите резервации .

Хотелите в Сочи са разположени както в близост до морския бряг, така и в планината, така че планирайте къде точно да отседнете, в зависимост от това , дали сте там за да карате ски или заради морето и плажовете. Ски курорт Красная поляна е добър вариант за каране на ски , например.


КЪДЕ ДА ХАПНЕМ В СОЧИ?

Ресторантите в Сочи предлагат всичко от традиционна руска и грузинска кухня до хамбургери и пици. Независимо дали търсите място за хубава семейна вечеря с бутилка местно вино в приятна обстановка или място , където да хапнете набързо, няма да имате никакви проблеми , тъй като избора от заведения е голям .


КАКВО ДА ПРАВИМ И КАКВО ДА ПОСЕТИМ В СОЧИ?

Сочи предлага много възможности за развлечение - водни паркове, аквариуми , паркове , увеселителни паркове, ботаническа градина , музеи и магазини , барове и клубове Времето прекарано извън плажа или ски пистите може лесно да бъде запълнено. Можете също така да посетите  пещерите , водопадите , вилата на Сталин или чаената плантация.

Друго нещо, което си струва да посетите са санаториумите на Сочи, популярно място за отдих на трудещите се от бившия СССР. Там ще се насладите на медицинско обслужване, фитнес програми и дейности за свободното време , или с други думи - пълен компекс от спа услуги.